Vanliga invändningar mot indie-/egenutgivning

Wannabe-författare, C-laget, är det inte naivt ...?

Kärt stigma har många namn och de förutfattade meningarna är många om indie-/egenutgivning och kvaliteten på böckerna. Men allt handlar om hur du jobbar med innehållet och paketeringen av din bok. Gör du det riktigt bra och ordentligt blir kvaliteten också därefter!

Det är väl omöjligt att nå ut med sin bok som egenutgivare?

Fel! Idag har vi indieförfattare stora möjligheter att nå ut, även om konkurrensen är hård, för det finns så många sätt att sälja, marknadsföra och distribuera online. Fysisk bokhandel är en svår nöt att knäcka, men inte omöjlig. Men det är inte heller en deal breaker för att nå ut med sin bok menar jag. Så många köper böcker online och/eller läser/lyssnar på böcker via streamingtjänster idag. 

Även författare vars böcker ges ut på stora traditionella förlag behöver jobba mycket med sin egen marknadsföring, så här är vi trots allt ganska lika, även om de har mer stöd och expertis omkring sig ett tag.

Man måste väl ha väldigt mycket pengar för att kunna ge ut sin bok på eget förlag?


Det beror självklart på vad man tycker är mycket pengar och självklart hjälper det att ha ett sparat kapital som du kan lägga på utgivningen för den är inte heller gratis. Idag finns många olika sätt att ge ut din bok på som inte kostar supermycket och som inte innebär tryckning av en stor upplaga på ett tryckeri och som du sedan antingen behöver ha plats för själv eller att betala en distributör för att lagerhålla och skicka böcker till köpare. 

Och det här beror också på vad du kan, vad du vill lära dig och vad du både vill och behöver anlita andra för att göra åt dig. 

Ladda ner min kostnadsfria miniguide Tre saker att ha koll på innan du ger ut din bok på eget förlag för starttips att ha med dig!


Skriv på och ad astra!⭐

Anneli

Kategorier: : ge ut din bok på eget förlag