Ge ut din bok på eget förlag

Ge ut din bok på eget förlag

Förverkliga författardrömmen och ta kontroll över utgivningsprocessen!

Anneli Olsson

Författare, frilansjournalist och copywriter

Vill du också testa vingarna med eget förlag?

Har du ...

... drömt om att bli författare sedan barnsben men tänkt att det är omöjligt?

... skickat ditt bokmanus till förlag och fått nej tack eller kanske inget svar alls men vill ge din bok en chans och förverkliga författardrömmen?

... inte ens försökt få ditt bokmanus antaget för du har hört allt prat om det mikroskopiska nålsögat som så många slåss om att komma igenom?

... tänkt dig utgivning på eget förlag som plan A för att du vill ha kontrollen över processen, vilka du jobbar med och få merparten av intäkterna själv?  

... redan en stor plattform eller "ett namn" inom ett område/en expertis och tror att du kommer att kunna sälja din bok därigenom?


Skälen kan vara många och olika och idag är det enklare än någonsin att faktiskt ta bokutgivningen i egna händer. Och att inte låta din gamla eller nya dröm eller tankar på nya möjligheter professionellt som en bok kan öppna dörrarna till! 

Idag behöver du inte låta dörrvakter som traditionella förlag stå i vägen för dig och ditt författarskap!

Det känns helt klart mer möjligt nu att ge ut boken på eget förlag än innan jag gått igenom stegen i kursen. Innan kändes det som en enda stor klump av allt men nu kan jag ha din kurs och dig att hålla i handen när jag tar nästa steg.  

Gå kursen - den kommer att klargöra hur du kan gå tillväga för att ge ut din bok på eget förlag! 

AnnKatrin Noreliusson

Wannabe-författare, C-laget, naivt ...

Kärt stigma har många namn och de förutfattade meningarna är många om indie-/egenutgivning och kvaliteten på böckerna. Men allt handlar om hur du jobbar med innehållet och paketeringen av din bok. Gör du det riktit bra och ordentligt blir kvaliteten också därefter!

Det är väl omöjligt att nå ut med sin bok som egenutgivare


Fel! Idag har vi indieförfattare stora möjligheter att nå ut, även om konkurrensen är hård, för det finns så många sätt att sälja, marknadsföra och distribuera online. Fysisk bokhandel är en svår nöt att knäcka, men inte omöjlig. Men det är inte heller en deal breaker för att nå ut med sin bok.

Även författare vars böcker ges ut på stora traditionella förlag behöver jobba mycket med sin egen marknadsföring, så här är vi trots allt ganska lika.

Man måste vara rik för att kunna ge ut sin bok på eget förlag


Nix. Idag finns många olika sätt att ge ut din bok på som inte kostar mycket alls och som inte innebär tryckning av 1000 exemplar på ett tryckeri och betala för lagerhållning.

Kursen innehåller allt som en blivande egenutgivare kan tänkas fundera på och den är enkelt uppbyggd!  Jättebra med användbara pdf:er, länkar och checklista.

Du som funderar på kursen kommer inte att bli besviken!

Sanna Bama Almén

Vägen till utgivning på eget bokförlag

Även om det kanske aldrig har varit enklare att ge ut sin bok på eget förlag än det är nu, är det fortfarande många steg som behöver tas och i rätt ordning. Det kan vara minst sagt överväldigande, jag vet. Boken är en ganska speciell produkt som i sig är både en rolig och tuff utmaning att ro i land. Så om du har tagit dig så långt - stort grattis!

Jag gav ut min debutroman Fritt fall i pocketformat på eget förlag i maj 2020 och det var min plan B. Men det var en plan jag ändå hade ruvat på under ett år innan jag hösten 2019 testade lyckan hos alla mellanstora och stora traditionella förlag i Sverige.

Antagningslyckan lyste med sin frånvaro men i januari 2020 var jag startklar för att ta författardrömmen i egna händer. 

Två månader efter debuten hade min roman sålts i över 1000 exemplar (pocket) och titeln är nu inne på fjärde tryckta upplagan. Två år senare hade jag gett ut två pocketar till i samma serie och under tiden också plockats upp av förlaget Word Audio Publishing som gav ut mina tre böcker i e- och ljudboksformat.

Jag känner mig betydligt mer insatt och ganska hoppfull efter kursen. Den har gett en större inblick i verkliga hinder och förutsättningar, vilket förbereder mig betydligt bättre på hur min process kan komma att se ut.  

Ärlig erfarenhet från någon som gått stigen innan. Anneli leder oss genom sin resa, kommer med goda råd och bra tips för att hjälpa oss på vår. Jag rekommenderar verkligen den här kursen.

Matte Malmlöf

 • Ge ut din bok på eget förlag
 • 1595 SEK

  Onlinekurs med videoföreläsningar + resurser. Tillgång till allt material i 12 månader från köpet.

  Jag vill köpa kursen!
Det här kommer du att få koll på

Hur du skapar din utgivningsplan: vad behöver du göra och i vilken ordning

Vilka professioner du kan ta hjälp av om du inte kan eller vill göra alla delar själv och hur du hittar dem

⭐Olika utgivningssätt och bokformat: print och digitalt 


⭐Känsla för budget och kostnader utifrån exempel

⭐Bokformalia och sökbarhet av din bok


⭐Vad som är viktigt att tänka på kring formgivning och baksidestext

Vad du enligt lag behöver göra vid bokutgivning

⭐Distributionsalternativ och tryckning


Säljkanaler och marknadsföring


Och inte minst - du kommer att spara tid, få större sinnesro, lindra frustration och förvirring, för här har du en steg för steg-plan att följa!
 

Det här är en kurs som ger dig svar på frågor som du inte visste att du hade. Och den innehåller allt du behöver veta för att ge ut din bok på eget förlag! Och tro mig - det är mycket att hålla reda på.  

Du kan, som jag, vara nybörjare och Annelis mycket pedagogiska upplägg gör det enkelt att ta till sig all kunskap.  

För mig har kursen inneburit att jag är taggad och känner mig trygg i att ge ut min bok på eget förlag! Jag kan varmt rekommendera er att gå den! 

Anette Norberg

 • Ge ut din bok på eget förlag
 • 1595 SEK

  Onlinekurs med videoföreläsningar + resurser. Tillgång till allt material i 12 månader från köpet.

  Jag vill köpa kursen!
Det här är kursen Ge ut din bok på eget förlag

Videoföreläsningar i tio kapitel som innehåller en eller flera lektioner som tar dig från A till Ö i utgivningsprocessen

Massor av lektionsresurser
- mall för din utgivningsplan
- pdf:er med info och exempel, checklistor, instruktionsvideor och länkar som lotsar dig vidare till relevanta guider och aktuell information

Min förlagsplan - arbetsbok att skriva ut och fylla i allteftersom du går igenom kurskapitlen

100 % självstudier i egen takt

Tillgång till allt material i 12 månader från din kursstart och du går igenom allt eller delar hur många gånger du vill under den tiden. Alla nedladdningsbara resurser är självklart dina för alltid.

⭐Du som har gått kursen och vill bolla dina tankar och nästa steg med mig kan boka 60 minuters individuellt samtal (som ett tillägg på 795 kr + moms). Störst behållning får du om du först har gått igenom kursen.


Kortbetalning 
via Stripe

1 595 kr exkl. moms 

(1 994 kr inkl. moms)

Avdragsgillt som utbildning i ditt företag
 

Kursen gav mig förutom värdefull information om egenutgivning, även en mängd personliga erfarenheter från Anneli om hennes egna resa att ge ut sin bok på egen hand som jag kommer kunna dra stor nytta av.  

Bra röd tråd genom hela utbildningen där praktisk information hela tiden blandas med personliga erfarenheter som ger hela kursen ytterligare en dimension. Rekommenderar den starkt. 

Julius Ragneklint

Frågor och svar

Hur länge har jag tillgång till kursen och allt material?
Du har tillgång till allt i 12 månader från köptillfället: videor + lektionsresurser. Allt som du har laddat ner är så klart ditt för alltid.

Är det några träffar?
Nej, det här är en onlinekurs som du gör helt i din egen takt och när det passar dig under de 12 månaderna.

Får jag tillgång till hela kursen direkt eller släpps den allteftersom?
Du får hela kursen direkt och den är upplagd efter en snitslad bana som jag tycker är vettig och logisk att följa. Däremot kan du självklart hoppa till just de kapitel och avsnitt som är mest aktuellt för dig just nu.

Om jag behöver stöd och att bolla med dig efter eller under kursen, går det?
Ja, alla som har köpt kursen kan boka ett 60 minuters samtal med mig, mot ett tillägg på 795kr + moms. Då fokuserar vi på din specifika utgivning och du bokar din tid genom att mejla till anneli@rigel.nu så hittar vi ett tillfälle som passar!

Hur betalar jag?
Just nu erbjuder jag betalningsalternativet kortköp via Stripe.

Om jag ångrar mig, får jag pengarna tillbaka?
Ja, det får du om du märker att det här inte var alls vad du behövde men jag ser i så fall gärna att du motiverar och ger mig feedback. 


Har du fler frågor? Mejla mig på anneli@rigel.nu!